De dagen worden warmer en laat ik nou heel eerlijk zijn: dan heb ik echt geen zin in koken. Hoe warmer het weer, hoe groter de opgave om een maaltijd op tafel te zetten. Juist daarom eet ik in de zomer veel salades. Lekker verfrissend én snel te maken. Vandaag deel ik een recept voor een makkelijke geitenkaas salade.
Ingrediënten
- Veldsla
- Komkommer
- Tomaat
- Zongedroogde tomaten
- Geitenkaas
Voor dressing:
- Olijfolie
- Balsamico azijn
- Honing
Bereiding:
Mix de olijfolie, balsamico en honing door elkaar in een kom. Qua verhouding doe ik meestal twee eetlepels van de olijfolie en balsamico en één eetlepel honing. Deze verhoudingen kun je aanpassen naar je eigen smaak.
Mix de dressing met de veldsla en leg deze op een bord. De salade kun je aankleden met de overige ingrediënten. De geitenkaas kun je koud eten, maar je kan de kaas ook kort opwarmen in een koekenpan. Let er wel op dat je de kaas niet te veel laat smelten anders wordt het lastig serveren.
Tip: om de maaltijd volledig te maken kun je een broodje met (gezouten)boter erbij serveren.
Geniet van je makkelijke geitenkaas salade en bon appétit!